Copiii merita ce este mai bun – si cea mai buna alegere pentru ei, este lâna merinos.

Fabrica Janus produce lenjerie intima din 1895 si de-a lungul timpului s-a specializat in confecțiile de lâna. 

In Scandinavia sau Europa de Vest, părinții au descoperit de mult timp lana merinos, alegand imbracamintea din acest material fin pentru bebelușii si copiii lor, pe tot parcursul anului. Chiar si in Europa meridionala, unde clima este blândă, a devenit o moda in a alege lana merinos pentru sezonul cald (summer wool). De ce? Pentru ca lâna marinos are proprietăți aparte. In primul rand pastreaza caldura bebelușului/copilului in orice regim termic, dar la fel de important este si proprietatea fibrelor de lână, care absorb umezeala si “respira” fără ca pielea sa se simtă umedă. Transpiratia este astfel elliminata! Lâna merinos reglează temperatura corpului celor mici, intr-un mod unic. Prin comparație, bumbacul atrage umezeala iar copilul transpiră si i se face frig!

Afară sau in casă, indiferent de varsta, copii trec rapid de la joacă la repaus, transpirand, fiind expuși fluctuațiilor de temperatura. Bebelușii sunt luați adeseori din patul cald si sunt duși in magazine supraîncălzite sau afara. Adulții se îmbracă sau se dezbrăca ușor dacă le este frig sau cald, ceea ce copiii nu fac. Insa datorită hainelor de corp din lână, copiii nu se uda si nu le este frig – pielea rămâne uscată si temperatura constantă. 

In general, copiii care poarta haine de lâna sunt mai puțin predispuși infecțiilor respiratorii. De aceea, având in vedere toate aceste avantaje, este evident ca este in beneficiul  copilului să poarte haine de lână merinos. Fibrele de lână asigură o reglare unică a temperaturii corpului.