De ce este lâna merinos, alegerea perfectă:

Lâna tine de cald chiar si dacă se udă, atunci când suntem activi si transpiram. Materialele din lână pot regla temperatura, ținându-ti cald fără să te înăbușe. De aceea, lâna este potrivită pentru activitățile in aer liber: fie că alergi, că mergi cu bicicleta, că urci pe munte in weekend sau practici sporturi de iarnă. De asemenea, datorită lânii, poți face o pauză fără sa iți fie frig, chiar si după o activitate intensa si ești transpirat. De exemplu când mergi pe munte, te încingi adesea la urcare si iți este frig la coborâre. Daca porți haine de lână, te vei simți confortabil pe tot parcursul traseului, evitand riscul de a raci!

Lâna poate sa se îmbibe cu apă cu pană la o treime din greutatea sa fără să se ude. Altfel spus, poți face o activitate intensă fără să simți hainele ude. In al doilea rând, lâna absoarbe transpirația corpului ținând cald in același timp. In consecință, iți simți pielea uscată, comparativ cu alte tipuri de materiale.

Astfel folosind imbracamintea din lâna merinos, putem fi activi pe tot parcursul anului!

Lâna poate de asemenea preveni transpirația. Grăsimea naturală a lânii, lanolina, intră in reacție cu transpirația si formează un agent bactericid. Astfel, poți purta haine din lâna câteva zile la rând fără să prindă miros. Ceea ce este perfect daca planificați o excursie care durează mai multe zile. Este de reținut ca daca porți lenjerie intima din bumbac pe sub lâna, efectele pozitive sunt limitate. Lâna trebuie purtată direct pe piele pentru a ne bucura la maximum de calitățile sale benefice. 

Un alt aspect pozitiv al lânii este că materialul respecta mediul înconjurător. Lâna este atât naturală cât si biodegradabila, si deoarece are proprietăți de autocurățire, lâna nu trebuie spălată atât de des. De multe ori, este suficient doar sa aerisiți hainele de lână in loc să le spălați. 

Hainele de lâna merinos se spală cu apa călduța la programul de lâna al mașinii, folosind un detergent special pentru acest material. NU este recomandat sa spălați lâna in apa fierbinte! Deasemenea NU se folosete detergent normal, deoarece acesta conține enzime si înălbitori si poate deteriora fibrele lânii, provocand găuri in hainele d-voastra. Hainele nu se pun la uscat fara stoarcere deoarece pot dezvolta bacterii. 

Stay active all year round with wool