Despre Janus  

Janus produce lenjerie intima din 1895, iar in timp s-a specializat si in productia de lenjerie din lana merinos.

Imbracamintea este confectionata din cea mai fina lana merinos, intr-un corp nou si modern, alaturat fabricii initiale. Janus este una dintre cele mai vechi si mari fabrici de tricotaje din Europa. 

Fabrica se afla in Espeland, langa Bergen, in vestul Norvegiei. Din 1895 pana in prezent, fabrica se intinde pe o arie de 20.000 mp. Vechea cladire de lemn din 1895, este in totalitate renovata acum si adaposteste un centru cultural.  

Outletul fabricii se afla in zona veche a fabricii din lemn. Fabrica Janus se afla intr-o regiune plina de farmec, pe malul unui rau. Cand vizitezi fabrica Janus, intelegi ce inseamna industria textila norvegiana, in stransa legatura cu natura.

Janus – confort si sanatate pentru piele 

Stiati ca multe din hainele pe care le purtati pot contine substante periculoase? Janus este marca pe care trebuie sa o alegeti daca preferati imbracamintea OEKO-TEX®. Din 1895, Janus produce imbracaminte moderna pentru femei, barbati, copii si bebelusi. Materialele trec printr-un proces de fabricatie complex, de la stadiul de materie prima pana la imbracaminte finisata. Motivele sunt numeroase: imbracamintea trebuie sa fie curata, culoarea necontaminata, stralucitoare, iar calitatea trebuie sa se reflecte in confortul resimtit pe piele. Toata imbracamintea Janus din lana merinos, este la nivel de confort, opusul produselor din lana normala/clasica (non merinos) care provoaca senzatia de iritatie pe piele sau disconfort. Astfel cand cumparati imbracaminte marca Janus, fiti convinsi ca ati ales o calitate premium! 

Pentru brand-ul Janus, natura are un rol important in procesul de productie al hainelor. In calitate de producator de textile norvegian, fabrica Janus respecta norme stricte atunci cand produce imbracamintea. Emisiile din aer si din apa sunt verificate pe tot parcursul anului. Toti furnizorii nostri trebuie sa intocmeasca MSDS pentru ceea ce furnizeaza catre Janus. In Norvegia, Janus trebuie sa inregistreze si sa transmita autoritatilor tipurile si cantitatile de vopsele si aditivi folosite in productie. Janus respecta Standardul international 100 % al OEKO-TEX®. Mai precis, garantam ca produsele noastre nu contin substante daunatoare cum ar fi metale grele sau formoldehida. Cu alte cuvinte, sunteti in siguranta atunci cand purtati noua achizitie Janus!

Janus impotriva mulesingului

Janus achizitioneaza lana care nu provine de la oi ce au fost supuse procedeului de mulesing. Janus a solicitat si primit confirmarea din partea furnizorilor de fire de lana ca acestea nu provin de la oi carora li s-a aplicat procedeul de mulesling. Lana trebuie sa fie benefica nu numai pentru oameni, ci sa respecte si animalele. Fabrica Janus sprijina de asemenea asociatiile Australian Wool Innovation (AWI) si PETA (People for the Ethical Treatment of Animal Inc) care militeaza pentru interzicerea practicarii mulesing-ului.