Little Norway este o afacere românească de familie care s-a înființat din pasiune pentru produsele norvegiene din lână merinos. Eu, Kitty, sunt norvegiană iar soțul meu, Ovidiu Jacobsen, este român. Când în urmă cu 8 ani am decis să ne mutăm în România, unii au zis că este o nebunie. Dar iată că din 2011 locuim în nordul Bucureștiului împreună cu cei doi copii şi ne bucurăm de tot ce ne oferă Romania.

Înainte de a începe “aventura” românească, eu şi soțul meu am locuit în Norvegia peste 15 ani. Pe soțul meu Ovi, muzician, îl cunoașteți cu siguranță pentru performanţele sale artistice. Alături de Paula Seling, a reprezentat România la concursul Eurovision în 2014 şi în 2010 când au obținut locul al treilea. În prezent, îl puteți urmări şi în emisiunea (tot de origine norvegiană) Duelul Pianelor.

Little Norway își propune să aducă tradiția norvegiană în Romania. De ce lână? In primul rând, pentru că un copil fericit este un copil activ. În al doilea rând, pentru că dorim să împărtășim pasiunea pentru lână cu toți părinții și cu cei care iubesc confortul dar sunt totodată activi.

În mod evident, lâna face parte din cultura norvegiană. Atât eu, cât si familia mea, purtăm lână în fiecare zi, cel puțin șase luni pe an. Mai mult, în serile răcoroase de vară, toți norvegienii poartă șosete și pulovere din lână.

Știm că nici o alt fibră nu se pot compara cu lâna. Lâna merinos este diferită și specială datorită caracteristicilor sale. În primul rând, poate absorbi multă umiditate și prin urmare nu te simți transpirat. În al doilea rând, lâna ține de cald și atunci când absoarbe umezeala. În sfârșit, pielea respiră datorită fibrelor netede care permit circulația aerului dar si izolează in același timp. Totuși, dacă este foarte frig, este bine să vă îmbrăcați cu mai multe straturi pentru impermeabilitate și protecție împotriva vântului.

Produsele noastre sunt de cea mai bună calitate iar clienții noștri fideli știu de ce aleg lâna merinos.